Het werken met pallets is ideaal in een magazijn, want je kunt de dozen of andere zaken die op de pallet staan eenvoudig in één keer vervoeren met een heftruck. Er is echter wel een element waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van pallets en dat is dat als je de zaken op de pallet niet omhult met plastic, dan kunnen ze er gemakkelijk afvallen op het moment dat de heftruck ze optilt. Daar komt bij dat stapelen lastig is als je er geen uniforme pakketten van maakt. Een derde punt is dat je door dit gebrek aan uniformiteit een chaos creëert in het magazijn, want alles is ongeorganiseerd en raakt in de war als het niet is gescheiden door middel van een duidelijke afbakening. Deze problemen kunnen echter vrij eenvoudig worden opgelost met behulp van een palletiser. Een palletiser zorgt ervoor dat alle dozen op de pallet worden afgesloten met plastic. Vergelijkbaar met het sealen van de koffer op het vliegveld. Alleen is een palletiser niet bedoeld om de pallet te beschermen tegen diefstal, maar om de pallet functioneler te maken. Zo kun je een pallet, nadat de pallet is omringd met plastic door de palletiser, makkelijker vervoeren. Daar komt bij dat pallet die door de palletiser is geweest gemakkelijk op een andere pallet geplaatst kan worden die ook door de palletiser is gegaan. Dus de stapelbaarheid en de vervoerbaarheid neemt aanzienlijk toe als pallets door de palletiser gaan. Daar komt bij dat de organisatie met pallets die met een palletiser zijn geplastificeerd een stuk makkelijker gaat en dat komt het magazijn natuurlijk ten goede. Er is niks vervelender voor een organisatie dan een chaotisch magazijn. Een palletiser is dan ook een goed idee voor iedere organisatie die een magazijn heeft te onderhouden. Een goed onderhouden magazijn is goed voor de zaken. Het zou toch jammer zijn als je door mismanagement van het magazijn niet langer op de hoogte bent van de artikelen die je nog op voorraad hebt en daardoor inkomsten misloopt. Voor een palletiser om structuur aan te brengen in het magazijn kun je terecht bij Contimeta.com. Contimeta is de expert op het gebied van bevestigingsmaterialen en verpakkingsmaterialen en tevens expert op het gebied van de bijbehorende gereedschappen zoals, in dit geval, de palletiser.

De palletiser van Contimeta

Contimeta staat voor kwaliteit en technologische vooruitgang. Een palletiser die je bestelt bij contimeta.com is dan ook een garantie op de beste kwaliteit. Daar komt nog bij dat je niet zomaar een palletiser aanschaft als je die bij contimeta.com bestelt. De palletisers van Contimeta.com zijn er met verschillende technologische hoogstaande optie. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Intuïtieve software om palletpatronen te programmeren
  • Tussenlegvellen en/of antislippapier magazijn
  • Automatisch Palletmagazijn
  • Label oriëntatie
  • Eindverpakkingsmachines, zoals een palletwikkelaar

Het komt dus niet alleen aan op een stukje plastic rond je pallet wikkelen. De mogelijkheden raken alsmaar meer uitgebreid. Je bent dus zeker geen dief van je eigen portemonnee als je investeert in een goede en kwalitatief hoogstaande palletiser. Maar ook voor andere gereedschappen of verpakkingsmaterialen kun je natuurlijk terecht bij contimeta.com. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tacker om al je materialen mee te verbinden. Ideaal voor in de houtindustrie. Als je de pallets nodig hebt voor houtartikelen dan is het bestellen van een tacker geen slecht idee. Deze is bij contimeta.com te bestellen van het merk BeA en dat betekent de beste Duitse kwaliteit. Mocht je een bestelling willen plaatsen dan kun je allereerst advies inwinnen van één van de medewerkers van contimeta.com. Vervolgens kunnen ze bij Contimeta overgaan op het ontwerp. Als je tevreden bent dan kun je het product laten vervaardigen. Daarna rest alleen nog de levering. Alles wordt onder één dak geregeld dus hebt alleen te maken met Contimeta. Er komen geen andere bedrijven bij kijken en je hebt dus ook niet te maken met verschillende soorten offertes of iets dergelijks. Als het product geleverd wordt, dan wordt het tevens geïnstalleerd door een zeer ervaren projectteam.  Mocht er onverhoopt iets misgaan dan staan de medewerkers voor je klaar om de boel kosteloos te repareren, want je krijgt maar liefst 3 jaar garantie.

Kenmerken van Contimeta

Bij contimeta wordt altijd gestreefd naar een zo plezierig mogelijk contact met de klanten. Klantrelaties zijn vaak langdurig doordat het contact wordt onderhouden en omdat de klant bij Contimeta altijd in het middelpunt staat. Dit geeft de klant een comfortabel gevoel dat maakt dat de klant graag terug komt om andere producten te bestellen. Dit wordt versterkt door het feit dat de kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat bij Contimeta. Daardoor zijn de meest klanten erg tevreden door zowel de geleverde kwaliteit als de klantgerichtheid van Contimeta.  Een ander kenmerk van Contimeta is dat ze altijd vooroplopen op het gebied van innovatie. Ze houden de nieuwste technologische ontwikkelingen sterk in de gaten en gebruiken diezelfde ontwikkelingen als leidraad bij al hun innovaties. Wat betreft de pallatiseer techniek is Contimeta al meer dan 50 jaar toonaangevend. Je ontvangt dus altijd advies en producten met een achtergrond van vele jaren aan ervaring.  Mocht je verder nog andere vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen. Zowel via de email als via de telefoon. Als je specifiek op zoek bent naar palletisers dan zie je op de site direct een foto van de expert verschijnen en deze persoon kun je dan ook direct opbellen in geval je er zelf even niet uit komt.