Het re integratietraject van uw werknemer neemt erg veel tijd in beslag. Natuurlijk voelt u intens mee met uw medewerker. Diegene heeft ongetwijfeld een nare ziekte gehad, is lang geblesseerd geweest en heeft misschien zelfs een ongeval gehad. U wilt diegene een gedegen re integratietraject kunnen bieden. Maar hebt u de kennis om dit zelf allemaal te begeleiden? Is er überhaupt tijd voor? Dit is vaak niet geval en dat is waar wij van Proficiënt verzuimbegeleiding kunnen helpen. Want we bieden uw werknemer een vorm van een re integratietraject die voor beide partijen uitkomst biedt. Dat wil zeggen dat u er niet of nauwelijks omkijken naar hebt terwijl de werknemer langzaam maar zeker zijn vroegere baan kan oppakken. Dat betekent dat dit uitermate efficiënt moet gebeuren. In een traject waarbij de gewerkte uren langzaam maar zeker worden opgebouwd met uiteindelijk doel de oorspronkelijke contracturen. Op proficientgroep leest u over de opties die wij qua re integratietraject bieden. Maar die opsomming is verre van compleet, u wilt immers dat het re integratietraject op maat wordt gesneden zodat het nut heeft binnen de wijze van werken in uw bedrijf. Laat dat maar aan onze professionals over, ook als blijkt dat het eerste spoor door diverse wellicht onvoorziene omstandigheden niet mogelijk blijkt. Want kan degene die uit verzuim terugkeert zijn of haar taken weer oppakken? Zijn er vanwege verminderde mobiliteit aanpassingen noodzakelijk om dat werk naar behoren te kunnen uitvoeren? En is dit allemaal in de eerste plaats mogelijk voor diegene, maar ook voor u? Financiën en efficiëntie kunnen immers ook een rol gaan spelen.

Professionele begeleiding bij een re integratietraject is van levensbelang

Mocht een eerste spoor re integratietraject niet lukken dan bieden we aan om te bemiddelen. Want het is dan immers zaak om een tweede spoor te kiezen zodat uw werknemer toch aan de slag kan gaan. Dit kan neerkomen op:

  • Een geheel ander takenpakket binnen uw organisatie,
  • Waarbij het aantal contracturen wel gehaald kan worden,
  • Maar wel werk waar uw werknemer zich in thuis voelt zodat het een uitdaging blijft,
  • En zo zorgen we er samen voor dat u weer een efficiënte werknemer in dienst hebt, ook al zijn er blijvende lichamelijk problemen voor diegene.

Wij denken tijdens het re integratietraject aan beide partijen. Het is zaak om tot een goede oplossing te komen waar niemand elkaar voor de voeten loopt. Wij bemiddelen niet alleen tussen de partijen, wij doen aan actieve begeleiding van mensen die van een ziekte of ander letsel terugkeren naar de werkvloer. Als werkgever laat u hiermee trouwens zien dat u het beste met diegene voor hebt want u haalt immers een team van professionals in huis. Voor u heeft het ook praktische voordelen want u weet zeker dat uw werknemer naar volle tevredenheid en kunnen zijn werk weer kan oppakken terwijl u er maar weinig tijd aan hoeft te besteden.

Kiest u voor onze hulp? Dan weet u zeker dat wij u niet in de kou laten staan

Wilt u graag een gesprek met ons omdat u last hebt van een hoge graad van ziekteverzuim? Wilt u er zeker van zijn dat uw personeel goed wordt begeleid en vraagt u zich daarnaast ook af of het door het werk komt of door compleet andere factoren? Wij komen graag bij u langs om hier eens goed naar te kijken. We stellen een persoonlijke plan van aanpak op naar de wensen van beide partijen. Dus klim in de pen en schrijf ons een e-mail of bel tijdens kantooruren met de klantenservice. Vanuit Rotterdam staan wij graag voor u klaar.

Lees meer…