Heeft u het vermoeden dat een personeelslid binnen uw bedrijf diefstal pleegt? Dan is dit natuurlijk een hele vervelende situatie om u in te bevinden. Want kunt u dan zelf actie ondernemen of kunt u hiervoor het beste een recherchebureau voor in dienst nemen? Wij raden werkgevers eigenlijk altijd aan om voor de laatste optie te gaan. Waarom we dit doen? Dat heeft eigenlijk een hele simpele reden. Ten eerste is het een stuk makkelijker om zo voldoende bewijs te verzamelen dat u ook eventueel in een rechtsgang kunt gebruiken. Daarnaast is het altijd fijn om hulp van iemand te krijgen die onpartijdig in de situatie staat. Bij welke problemen kan het recherchebureau NMS Recherche u allemaal helpen? U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

  • Bedrijfsfraude
  • Ziekteverzuim
  • Diefstal

Maar u kunt ook het recherchebureau in dienst nemen wanneer u bijvoorbeeld uw personeel wilt laten screenen of juist wanneer u nieuw personeel wilt aannemen. In al deze gevallen staat het recherchebureau voor u klaar met uitstekend advies en een misschien wel nog betere plan van aanpak. Op die manier bent u er dus zeker van dat deze situatie op de juiste manier opgelost zal worden zodat u snel weer verder kunt met de personeelsleden waar u wel op kunt vertrouwen.

Meer weten over het recherchebureau

Een vraag die wij vaak krijgen is of het wel verstandig is om samen te werken met een recherchebureau. Veel werkgevers hebben het idee dat de situatie eigenlijk nooit serieus genoeg is om echt deze maatregel te nemen, maar we kunnen u wel degelijk van harte aanraden om dit te doen en dat om verschillende redenen. Stel, een van uw werknemers meldt zich regelmatig ziek en u heeft al een tijdje het idee dat zij in die tijd aan het bijklussen zijn voor een ander bedrijf. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is echter ook niet prettig om het personeelslid te beschuldigen van dit soort zaken als uiteindelijk blijkt dat het helemaal niet waar is. Daarom raden we u aan om hiervoor het recherchebureau in te schakelen. U hoeft hierover natuurlijk niets tegen het personeelslid te zeggen. Terwijl de werkzaamheden binnen uw bedrijf gewoon verder gaan, zal de medewerker van het recherchebureau het voor u uitgestippelde plan uitvoeren om te kijken of uw beschuldigingen inderdaad gegrond zijn. Is dit inderdaad het geval? Dan kan het bewijs dat verzameld is dus gewoon gebruikt worden tegen het personeelslid. Het is uiteindelijk dan natuurlijk aan u om te bepalen wat de maatregelen zijn die u wilt nemen.

Laat uw personeel screenen

Een andere dienst waarvoor het recherchebureau vaak wordt ingehuurd is het screenen van (toekomstig) personeel. Ook dat is natuurlijk zeker geen verkeerde keuze om te maken. Het is wel zo prettig om te weten dat uw personeel geen crimineel verleden heeft of dat zij misschien zelfs nog wel steeds met criminele praktijken bezig zijn. Dat soort mensen heeft u natuurlijk liever niet in dienst. Bij het recherchebureau kunnen ze dan ook ieder personeelslid screenen. U kunt dit zelfs laten doen wanneer het personeel al jarenlang in dienst is. Als u bijvoorbeeld vermoedens heeft dat een bepaald personeelslid toch niet helemaal eerlijk is over bepaalde dingen dan kunt u dit gewoon laten screenen door het recherchebureau. En ook bij het aannemen van toekomstig personeel kunt u deze dienst laten uitvoeren. Wilt u hier graag meer over weten? Neem dan vandaag nog contact op met het bureau en ontdek het allemaal zelf. U kunt dan zelf bepalen wat het beste zal werken voor uw bedrijf.