Het is een vraag die wij veel krijgen: wat kost dubbel glas? Jammer genoeg is het antwoord op de vraag ‘wat kost dubbel glas’ niet zo een-twee-drie te beantwoorden, maar ligt het antwoord iets ingewikkelder. Veel glaszetters en andere glas specialisten rekenen namelijk verschillende prijzen en het is moeilijk om ze te vergelijken. Daar komt ook nog eens bij dat u afhankelijk bent van allerlei factoren, zoals eventuele voorrijkosten. Dit maakt het moeilijk om direct de juiste aanbieder te kiezen, maar gelukkig heeft Dubbelglaskennis.nl voor u de oplossing: wij vragen voor u zes offertes aan bij glas specialisten bij u in de buurt, die u dan gemakkelijk kunt vergelijken en de goedkoopste aanbieder kunt kiezen. De vraag ‘wat kost dubbel glas’ is dus een vraag die voor iedereen anders beantwoord moet worden, maar met onze offertes weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Dus wat kost dubbel glas voor u?

Er zijn verschillende redenen om dubbel glas aan te schaffen, bijvoorbeeld als u momenteel nog enkel glas heeft. Daarnaast is het ook mogelijk dat uw huidige dubbel glas lek is, wat u kunt zien als er vocht tussen de twee lagen glas zit. Dubbel glas kan op verschillende manieren lek gaan, bijvoorbeeld als het verkeerd gemonteerd is, het dubbel glas defect is of als het dubbel glas aan het einde van zijn levensduur is. Als u enkel glas heeft dan is dubbel glas zeker een goede investering. U zult direct het effect merken van dubbel glas als u enkel glas gewend bent. Het eerste voordeel van dubbel glas is natuurlijk de isolerende waarde, waardoor er minder warmte uw woning verlaat en u dus minder hard of te stoken. Ook heeft u minder warmteverschillen in uw kamer, zodat u minder tocht voelt. Dubbel glas is dus zeker een goede keuze als u momenteel nog enkel glas heeft en is een goede investering, die zichzelf snel terugverdient door de verlaagde stookkosten.

Wat kost dubbel glas en welke factoren spelen mee?

De vraag ‘wat kost dubbel glas’ is dan wel niet zo makkelijk te beantwoorden, maar het is wel mogelijk om een schatting te geven. De grootste prijsfactor is welke isolatiewaarde u wilt. U heeft de keuze uit de volgende opties:

  • Standaard dubbel glas
  • HR dubbel glas
  • HR + dubbel glas
  • HR ++ dubbel glas

Standaard dubbel glas is gewoon dubbel glas, zonder extra opties. Hier betaalt u gemiddeld ongeveer 30 euro per vierkante meter voor. HR glas is voorzien van een coating die warmte reflecteert, waardoor het beter isoleert, hier betaalt u 45 euro per vierkante meter voor. HR + dubbel glas is daarnaast voorzien van een speciaal gas tussen de twee lagen, namelijk Argon of Krypton. HR ++ dubbel glas is vergelijkbaar met HR + dubbel glas, maar heeft dan een spouwbreedte van meer dan 15 millimeter, in tegenstelling tot HR + dubbel glas, dat een spouwbreedte van 9 tot 12 millimeter heeft. Voor HR ++ dubbel glas betaalt u gemiddeld 55 euro per vierkante meter, voor HR + dubbel glas betaalt u 50 euro per vierkante meter. Aan de hand van de gemiddelde prijzen kunt u alvast een inschatting maken en dus de vraag ‘wat kost dubbel glas’ voor uzelf alvast gedeeltelijk beantwoorden. Wilt u het echt zeker weten dan kunt u bij Dubbelglaskennis.nl zes offertes aanvragen bij glas specialisten bij u in de buurt. Zo krijgt u direct te zien hoeveel u zou betalen en bij wie het dus het goedkoopst is. De makkelijkste manier dus om zelf te zien om de vraag ‘wat kost dubbel glas’ voor u te beantwoorden.