Het gebruik om stukken stof om de hals te wikkelen en als das te dragen is al zo oud als de menselijke beschaving. Zo weten we dat in het Oude Rome de senatoren een soortement das droegen om hun stembanden warm te houden en ze zo niet te zwaar te belasten. Al snel werd een dergelijke praktische vinding geassocieerd met de sociale status en het aanzien van een belangrijk persoon in de maatschappij. Ook hooggeplaatste legerleiders begonnen een das te dragen om het belang van hun positie te benadrukken. Twintig eeuwen en een heel aantal modieuze ontwikkelingen later is deze Romeinse das uitgegroeid tot de moderne stropdas. Deze lange reep stof, met aan het ene eind een smalle uitloop en aan het andere eind een ruitvormige uitloop, is pas bedacht in 1926. Dit is een das die men vast moet knopen met een strik die nog van omvang kan veranderen. Men legt de knoop en plaatst vervolgens de strik om de hals. Nu valt de strik nog dicht te trekken tot de das stevig maar comfortabel om de hals zit. Dit mechanisme doet denken aan een strop, waar de voor ons zo alledaagse naam ‘stropdas’ vandaan komt. Net als in de tijden van het Oude Rome, wijst het dragen van een stropdas ook nu nog op een zakelijke, formele aangelegenheid. Dit herenaccessoire draagt uit dat de eigenaar serieus genomen wenst te worden. Stropdassen kopen doet men bij kledingzaken voor heren, in warenhuizen, of in gespecialiseerde winkels voor herenaccessoires. U kunt stropdassen kopen van polyester, katoen of zijde. De meest voorkomende is die van polyester. Deze is ook goedkoper dan een model van katoen of zijde. Het soort materiaal waar een stropdas van gemaakt is, ondersteunt de uitstraling van de drager. Een das van zijde impliceert een meer vermogende eigenaar dan een das van polyester. Bij het stropdassen kopen is het dus relevant om stil te staan bij het effect dat uw aankoop heeft op de personen die u in zakelijke of formele context gaat ontmoeten.

Stropdassen kopen op internet

Vele artikelen, kledingstukken en accessoires kunnen tegenwoordig via het internet besteld worden. Ook stropdassen kopen doet men tegenwoordig online. Stropdassen kopen wordt zo een stuk eenvoudiger. U hoeft geen winkels meer af te struinen in het stadscentrum, maar u kunt simpelweg een aantal webwinkels voor stropdassen naast elkaar openen om zo de aangeboden artikelen te vergelijken. Bij een aantal verschillende online aanbieders kunt u stropdassen kopen van bijzonder goede kwaliteit. Omdat een stropdas vooral mooi moet zijn en goed moet uitkomen in combinatie met de rest van de outfit, wordt de kwaliteit van een stropdas uitgedrukt in de volgende eigenschappen:

  • bestand tegen verkleuring
  • bestand tegen regelmatig gebruik
  • mooi, stevig materiaal
  • vakkundig naaiwerk
  • goed schoon te houden
  • geproduceerd door een bekend merk of befaamde fabrikant

Wilt u dit soort stropdassen kopen, dan zult u toch rekening moeten houden met een budget van 25 tot 30 euro. In combinatie met een volledig pak of outfit, levert dit soms nog wel korting op, maar het is een feit dat formele kleding vaak een grote investering is. Allereerst is het van belang dat u een pak en overhemd regelt, die u als gegoten zitten. Idealiter laat u een pak op maat maken, want te lange mouwen of te korten broekspijpen geven een knullige indruk. Niet alleen de stropdas is namelijk verantwoordelijk voor de chique, formele uitstraling, maar ook de snit van uw pak. Stropdassen kopen is in feite pas de laatste stap voor het completeren van uw outfit.

Stijlvolle toevoeging aan uw garderobe

Een stropdas kan uw outfit net dat beetje extra opleuken, waardoor u beter voor de dag komt. Het leuke aan kleding en stropdassen kopen via internet, is dat u regelmatig wordt geadviseerd over de aanschaf van een volledige outfit. Het voordeel hiervan is dat u zelf niet hoeft te bedenken of de verschillende artikelen die u koopt wel bij elkaar te dragen zijn. De kenners van de modewebsites waar u uw kledingstukken en stropdassen kopen raden u aan waarmee u uw geplande aankoop kunt combineren. Terwijl het eerder de taak van de winkelmedewerker was om een klant te motiveren tot nog meer aankopen, ontkomt u er bij het online winkelen ook niet aan. Zeker omdat een stropdas vaak een toevoeging is aan een reeds bestaande outfit, wordt u bij het stropdassen kopen gebombardeerd met kledingsuggesties. Het voordeel van de online versie van dit advies, is dat u er direct een beeld bij krijgt, omdat een foto wordt getoond van een model dat de aanbevolen outfit in zijn geheel draagt. Daarbij wordt er direct een link gegeven naar de pagina waar u elk artikel kunt aanschaffen. Op deze manier wordt ook vaak online stropdassen kopen extra gestimuleerd. Zo wordt u voorzien van allerlei opties, terwijl u de touwtjes helemaal in eigen hand houdt wat betreft uw daadwerkelijke aankoop. Wie alvast een idee wil hebben hoe een das om zijn eigen nek staat voordat hij stropdassen kopen gaat en wie een relatief beperkt aanbod aan dassen eigenlijk wel fijn vindt, is wellicht beter af met een bezoek aan een fysieke winkel. Het is wel mogelijk om een online bestelde das na aankoop en ontvangst te retourneren, waarna u uw geld terugkrijgt. Dit is echter weer relatief meer moeite vergeleken bij een middagje stropdassen kopen in de stad. Beide manieren van stropdassen kopen hebben dus voor- en nadelen. U bepaalt welke u het prettigst vindt.