Als je in de bouw of elektrotechniek werkt, dan heb je te maken met verhoogde veiligheidsrisico’s. Met de erkende klassikale cursus VCA basis veiligheid van VGMbox ben je goed voorbereid en beschik je over de juiste basiskennis om veilig te werken. Nadat je de klassikale VCA basis veiligheid cursus hebt gevolgd ontvang je een officieel certificaat zodat je altijd kan aantonen dat je deze cursus hebt gevolgd. De VCA basis veiligheid is er voor werknemers die werkzaam zijn bij VCA-gecertificeerde bedrijven of mensen die graag willen werken in een soortgelijk bedrijf. Door deze cursus te volgen kan je altijd aantonen dat je in staat bent om veilig te werken.

Klassikale cursus VCA basis

Het grote voordeel van de klassikale VCA basis cursus is dat er gebruik wordt gemaakt van filmfragmenten. De kans is groot dat je niet gewend bent om een hele dag te luisteren en hier spelen wij op in. We willen je optimaal kunnen trainen en daarom maken we gebruik van video’s en vragenlijsten.

De VCA cursus. Wat ga je leren?

  • De wetgeving; om veilig te kunnen werken moet je weten wat de eisen zijn volgens de wet. Door de cursus leer je wat je rechten en plichten zijn als werknemer en ontdekt je aan welke wetten je moet voldoen.   
  • De gevaren van je werk;  Begrijp wat de gevaren zijn van je werkomgeving en leer wat de meest voorkomende ongevallen zijn. Na deze VCA basis dag weet je ook hoe je dit kunt voorkomen. 
  • Wat zijn de procedures; Als er dan een keer wat gebeurt tijdens het werk moet je noodprocedures volgen. Je leert in de  cursus welke procedures er op jouw vakgebied zijn en hoe je ze snel en effectief kunt uitvoeren. Hierdoor zorg je dat de schade voor jou en je collega’s zo laag mogelijk is. 
  • De gevaren van brand en explosies; Je leert wat voor gevaren brand en explosies met zich meebrengen. Ook ontdek je hoe je een brand of explosie kunt voorkomen zodat je precies weet waar je op moet letten. 
  • Hoe ga je om met gevaarlijke stoffen; Als je met gevaarlijke stoffen werkt moet je wel weten hoe je hiermee moet omgaan. Het is dan heel belangrijk dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt voordat je aan het werk gaat. Daarnaast moet je weten waar je op moet letten voordat je op een veilige manier je werk kan uitvoeren.  
  • Omgaan met materialen op de werkvloer; Op je werkplek maak je gebruik van verschillende materialen, waaronder gereedschap en andere middelen, zodat je bijvoorbeeld beter kan tillen. Ontdek hoe je deze materialen op de juiste manier gebruikt om te voorkomen dat je lichamelijke klachten of blessures oploopt.   
  • Hoe ga je om met speciale werkzaamheden; Op sommige werkplekken zijn er uitzonderlijke werkzaamheden, om dit veilig te kunnen uitvoeren is het nodig dat je dit goed voorbereidt en voorzorgsmaatregelen neemt. Je analyseert een aantal veel voorkomende werkzaamheden en ontdekt hoe je deze op een veilige en verantwoorde manier aanpakt.   
  • Hoe ga je veilig om met elektriciteit; Als je veilig wilt werken met elektriciteit dan is het belangrijk dat je een aantal voorzorgsmaatregelen neemt. Ontdek hoe jij je werk op de juiste manier voorbereid zodat je veilig kunt werken met elektriciteit.  
  • Hoe bescherm je jezelf; Om jezelf te beschermen is het belangrijk dat je een aantal beschermingsmiddelen gebruikt. Na deze dag weet je precies welke middelen dit zijn, wanneer je deze moet gebruiken en hoe je ze op de juiste manier gebruikt. 

Geef je vandaag nog op voor de vca basis cursus via vca-cursus.