Rekenen is een vak apart; sommige mensen zien het direct terwijl andere mensen kunnen staren tot ze een ons wegen zonder ooit een oplossing te zien. Men spreekt wel eens over een wiskunde knobbel. Dit is uiteraard onzin, want je hebt geen knobbel in je hersenen, maar het is ook niet helemaal onwaar. Mensen die goed in rekenen zijn die hebben hersenen die op een bepaalde manier in elkaar zitten. Heel simplistisch gezien zou je kunnen zeggen dat deze mensen een goed ontwikkeld rekengebied hebben. Mensen die goed zijn in taal hebben bijvoorbeeld een sterk ontwikkeld taalgebied. Het gaat in de hersenen allemaal om verbindingen. Je kunt het vergelijken met een wandelpad door een grasveld. Voordat iemand hier op gaat lopen is het is er nog geen pad zichtbaar. Maar zodra mensen hier meer en meer gaan lopen wordt het gras platgelopen en ontstaat er een pad of een verbinding tussen A en B. Zo is het ook in de hersenen. Als je één sommetje maakt, dan ontstaat er een breekbare verbinding in je hersenen waar de neuronen overheen ‘wandelen’. Zodra je veel sommetjes maakt en dus heel veel gaat oefenen, dan wordt het pad steeds sterker en kunnen de neuronen makkelijker over deze verbinding reizen. Daarom is het zo belangrijk dat je veel oefent. Daarom is het ook onzin om te zeggen dat je slecht bent in rekenen en dat je daar verder niets aan kunt doen. Want slechte paden kun je verbeteren door te oefenen. Daarom is het verstandig om een bijles rekenen te volgen als je moeite hebt met rekensommen. Als je vaak een bijles rekenen volgt, dan wordt je steeds beter in het maken van de sommen. Maar niet alle bijlessen leiden tot succes. Je moet dus een goede bijles rekenen volgen waarbij je wordt uitgedaagd op jouw eigen niveau. Daarom kun je nu hele goede bijlessen volgen via Slimleren. Slimleren is een soort hulpsite waar je verschillende soorten bijlessen kunt volgen. Je kunt hier terecht voor bijlessen voor de volgende vakken:

  • Rekenen/wiskunde
  • Engels
  • Nederlands

Dus als je wel een bijles rekenen kunt gebruiken, dan ben je bij Slimleren aan het juiste adres. Voor meer informatie kun je terecht op de website.

Bijles rekenen via Slimleren

Leren doe je het beste als de lessen leuk zijn. Saaie lessen of te moeilijke lessen zorgen voor een enorme daling in concentratie en aandacht. Je hersenen zien in dat het verspeelde moeite is en hebben geen zin om energie te besteden aan lessen die toch niets opleveren. Als lessen leuk zijn en als je merkt dat je echt iets leert, dan kun je de aandacht juist wel goed vasthouden. Daarom kun je via Slimleren op een leuke manier bijles rekenen volgen. De opgaven zijn allemaal digitaal, dus je kunt rustig van achter je computer de opgaven maken. Er is voldoende variatie tijdens een bijles rekenen waardoor je aandacht ook goed wordt vastgehouden. Via leuke meerkeuze opgaven kom je nooit vast te zitten. Een bijles rekenen van Slimleren is dan ook een perfecte manier om je vaardigheden een beetje op te krikken. Vervolgens kun je op school ook weer beter meekomen. Op het moment dat je merkt dat je op school niet goed mee komt of dat het net een beetje te snel gaat, dan is een bijles rekenen de ideale oplossing.

Maak gratis kennis met Slimleren

Als je wil weten hoe de lessen van Slimleren eruit zien, dan kun je via de site een gratis proefles starten. Dit is de makkelijkste manier om zelf te ervaren wat je kunt verwachten van een bijles rekenen.