Er is eigenlijk geen enkel bedrijf meer dat nog zonder internetverbinding kan. Met zakelijk internet ben je verzekerd van goede verbindingen en de kosten hiervoor kun je als bedrijfskosten opvoeren. Dat betekent dat je ook de btw af kunt trekken. Kies daarom altijd voor zakelijk internet en niet voor een gewone internetverbinding. Deze zijn echt bedoeld voor thuisgebruik, waarbij de hoeveelheid data beperkt is. Intensief gebruik van dergelijke verbindingen kan voor storingen zorgen. Daar zit jij tijdens de werkdag natuurlijk niet op te wachten, daarom is het van belang om voor een goed internetabonnement te kiezen dat de juiste capaciteit heeft.

Zakelijk internet voor ieder bedrijf

Zoals gezegd kan eigenlijk geen enkele onderneming meer zonder een internetverbinding. Sommige bedrijven doen heel veel werk online, dan spreekt het voor zich dat je goed zakelijk internet wilt hebben. Maar ook als jouw werk zich niet online plaatsvindt, kun je toch eigenlijk niet zonder een goede verbinding. Je hebt immers een website om jouw onderneming bekendheid te geven en die moet je op je werklocatie wel bij kunnen houden. Ook moet je belastingaangifte doen en dit kan tegenwoordig alleen maar meer via de website van de Belastingdienst. Daarnaast vindt ook veel contact met klanten of opdrachtgevers online plaats. Bijvoorbeeld via e-mail of via de chatfunctie op jouw site. Zakelijk internet is daarom voor ieder bedrijf iets wat er eigenlijk gewoon moet zijn. Maar waarom nu niet kiezen voor een gewoon abonnement? In de eerste plaats omdat een abonnement speciaal voor ondernemers gemakkelijker is voor de boekhouding. De facturen zijn dan goed uitgesplitst, zodat je de gemaakte kosten gemakkelijk af kunt trekken. Daarnaast bieden zakelijke abonnementen vaak ook een hogere snelheid en meer capaciteit. Zo kun je het zakelijk internet met veel mensen tegelijk gebruiken, zonder dat de verbinding gaat haperen.

Extra opties

Een ander groot voordeel van de abonnementen speciaal voor ondernemers, is dat er vaak pakketten aangeboden worden met extra opties. Sommige van deze opties kunnen voor jou misschien goed van pas komen en daar kun je dan van profiteren. Ook dat kan zakelijk internet aantrekkelijk voor jou maken. Er zijn natuurlijk verschillende providers waar je uit kunt kiezen, dat geldt zowel voor particuliere als zakelijke abonnementen. Een van de opties die je als ondernemer hebt, is Message to the Moon. Zij bieden een betrouwbare en snelle verbinding, zodat jij al je werktaken uit kunt voeren zonder dat je bang hoeft te zijn voor storingen. Daarnaast bieden zij verschillende extra opties bij hun zakelijk internet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

  • extra adressen, bijvoorbeeld voor thuis of voor andere bedrijfslocaties
  • gescheiden wifi, om bijvoorbeeld de verbinding voor je gasten te scheiden van de verbinding die je zelf gebruikt
  • gescheiden netwerken, om bijvoorbeeld groepen personeel hun eigen netwerk te geven of om juist verschillende vestigingen aan elkaar te verbinden

Voor de ene onderneming zal natuurlijk de ene extra optie aantrekkelijker zijn dan de andere. Kijk daarom eens rond op de website van Message to the Moon of vraag hen naar de mogelijkheden die zij jouw bedrijf kunnen bieden voor een zakelijk internet abonnement!