Veel mensen met een lactose intolerantie kunnen wel tegen rauwe melk, maar niet tegen gepasteuriseerde melk. Hoe dat zit kunnen ze je bij Raw Milk Company zeker vertellen. Tijdens het pasteuriseren van de melk wordt namelijk het enzym lactase grotendeels vernietigd. En laat dat nu net het enzym zijn dat je nodig hebt om de lactose te verteren. Rauwe melk bevat nog wel lactase, waardoor je er geen spijsverteringsklachten van krijgt. Als je benieuwd bent of ditzelfde ook voor jou geldt, dan kun je via Raw Milk Company allerlei rauwmelkse producten kopen. Ze hebben diverse verkooppunten verdeeld over heel Nederland, wat doorgaans delicatessenzaken en biologische winkel betreft. Deze winkels focussen zich met hun aanbod namelijk op producten van zeer goede kwaliteit, die een bijdrage leveren aan je gezondheid, en die met natuurlijke ingrediënten worden gemaakt. De rauwe melk van dit bedrijf is daar een heel goed voorbeeld van. Ondanks dat het een rauw product betreft wordt het namelijk geproduceerd onder zeer hygiënische omstandigheden. Dat wil zeggen dat de uiers van de koeien na elke melkbeurt worden schoongemaakt, dat de stel na elke melkbeurt wordt schoongespoten, en dat de productieruimte alleen betreden mag worden met schone laarzen en overals. Daarnaast wordt er een constante stroom van gefilterde lucht naar binnen geblazen. Daardoor ontstaat een lichte overdruk waardoor (vieze) buitenlucht geen kans krijgt naar binnen te stromen. Je kunt er dus zeker van zijn dat ondanks dat het een product gemaakt van rauwe melk betreft het absoluut hygiënisch is. 

Allerlei producten van rauwe melk

Raw Milk Company produced niet alleen normale melk in rauwe variant, maar ook nog allerlei andere producten met deze melk als basis, zoals:

  • Rauwmelkse yoghurt
  • Rauwmelkse hangop
  • Rauwmelkse jus de lait
  • Rauwmelkse kefir

Al deze producten worden in dezelfde hal geproduceerd, onder de uiterst hygiënische omstandigheden die we hierboven reeds beschreven. Vooral de jus de lait met rauwe melk wordt steeds populairder. Veel mensen weten echter nog niet wat het precies is. Jus de lait is een frisse drank die gemaakt is van rauw melkserum. Dit is de vloeistof die uitlekt als je hangop maakt. Daar wordt vervolgens biologisch mangoconcentraat aan toegevoegd, waardoor jus de lait ontstaat. Het lijkt op jus d’orange, maar smaakt dus net ietsje anders. Als je zowel dol bent op melk als op de zoete smaak van mango dan is dit absoluut je nieuwe lievelingsdrankje! En als je een biologische variant zoekt dan koop je hem het beste van de Raw Milk Company.

De voordelen van rauwmelkse yoghurt

Ten eerste is yoghurt gemaakt van rauwe melk veel beter te verteren dan normale yoghurt. Dat komt doordat het enzym lactase er nog volop in aanwezig is. Los daarvan is yoghurt in het algemeen ook nog ontzettend goed voor je gezondheid. De reden daarvoor is dat het heel rijk is aan probiotica, het heeft dus een goed effect op je darmflora. Aangezien de basis van je gezondheid in je darmen ligt kun je er dus echt gezonder van worden als je op dagelijkse basis probiotica tot je neemt. En als je dat doet in de vorm van yoghurt van rauwe melk dan heb je ook nog eens minder verteringsklachten, wat wil je nog meer?