Je ziet het de laatste jaren steeds vaker: een drone. Voor veel mensen is dit een speeltje die toch nog net iets te duur is om aan te schaffen. Al helemaal als je soms de verhalen hoort over hoe het fout kan gaan met een drone. Gelukkig hoeft dit natuurlijk niet het geval te zijn als je voorzichtig met het object omgaat, maar toch is het vaak nog best wel een flinke investering om er eentje te kopen. Wat met veel van dit soort objecten vaak het geval is, is dat het een stuk goedkoper is om het zelf in elkaar te zetten. Wil jij dus zelf een drone bouwen? Dan zijn hier mogelijkheden voor! Het is dan het slimste om te kiezen voor een training “zelf een drone bouwen”. Tijdens de meerdere workshops leer je hoe jij zelf zo’n object in elkaar zet en er mee aan de slag gaat.

  • Type drone
  • Regelgeving
  • Onderdelen
  • Programmeren

Tijdens de eerste twee sessies ga je met name aan de slag om de drone beter te leren kennen. Zo wordt er dieper ingegaan op welk type drone nu het beste bij jouw doelen past. Weet jij niet precies wat je doel is? Dan is dit toch een hele leuke mogelijkheid om erachter te komen wat voor types er nu eigenlijk zijn. Zelf een drone bouwen lijkt misschien lastig, maar met de begeleiding van iemand die precies weet waar hij mee bezig is, wordt het een fluitje van een cent.

Zelf een drone bouwen en er verstandig mee omgaan

Het vliegen van een drone is leuk, maar is ook aan bepaalde regels onderhevig. Zo kun je niet zomaar overal met je drone overvliegen. Wil je zelf een drone bouwen en hiermee gaan spelen? Dan is het dus van belang om op de hoogte te zijn van de regelgeving. Tot nu toe zijn het met name particulieren die de drone nog erg interessant vinden, maar ook bedrijven ontdekken steeds meer hoe interessant het kan zijn om dit voorwerp in te zetten voor bepaalde doeleinden binnen hun bedrijf. Het is dan ook niet gek dat er ook steeds meer bedrijven op de website van Edubookers zoeken naar de training “zelf een drone bouwen”. Dit is namelijk de website waar je je zonder veel moeite in kunt schrijven voor deze training en dat nog voor een hele voordelige prijs ook! Ga jij de cursus volgen voor je bedrijf? Dan kun je gebruik maken van de optie om je baas te laten betalen. Dan hoef jij dit niet te doen. Zelf een drone bouwen doe je natuurlijk met de juiste onderdelen en ook daarover leer je een heleboel voordat je echt aan de slag gaat met zelf een drone bouwen.

De onderdelen en het programmeren van zelf een drone bouwen

Tijdens de zes sessies die de cursus duurt leer je meer over zelf een drone bouwen. Alle onderdelen die je daarvoor nodig hebt worden uitvoerig besproken en deze worden ook besteld. Omdat de onderdelen die je nodig hebt afhangt van het type drone die je wilt gaan bouwen, zit er twee weken tussen de tweede en derde sessie in plaats van slechts een week, maar dit betekent wel dat je tijdens sessie drie echt aan de slag gaat met zelf een drone bouwen en dat is toch wel heel erg spannend! Ook komt er dan aan bod hoe het programmeren van de drone in zijn werking gaat. Dit is nodig om het voorwerp ook echt goed te kunnen aansturen, zonder dat er ongelukken gebeuren.