“Zoek jij een leuke hobby en houd je van accessoires? Dan is zelf sieraden maken een uitstekende optie! Iedereen heeft iets nodig om in zijn of haar vrije tijd te doen, een bezigheid waarmee jij even je zinnen kunt verzetten en waarmee jij je heerlijk kunt ontspannen. Dit kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen en het is van belang om iets te kiezen wat helemaal bij jou past, waar jij blij van wordt. Sommige mensen gaan het liefst heel hard sporten en krijgen daardoor weer helderheid in hun hoofd, anderen gaan juist liever creatief aan de slag. Zelf sieraden maken is erg leuk om te doen, als je er van houdt om met een kleine onderdelen bezig te gaan en om heel precies te werken. Sommigen zullen dit zien als teveel priegelwerk, dit is niet aan hen besteedt. Maar het voordeel van zo nauwkeurig moeten werken, is dat jij je echt heel goed moet concentreren. Dat lukt je alleen als je andere zaken los kunt laten, als jij je hoofd echt even vrij kunt maken. Zo kun je echt je gedachten even op iets heel anders richten en dat is goed om tot rust te kunnen komen. Wat dat betreft is zelf sieraden maken dus een zeer goede hobby!

Zelf sieraden maken levert leuke accessoires op

Maar dat is niet het enige voordeel van zelf sieraden maken, een ander voordeel is dat je natuurlijk iets heel erg moois kunt creëren. Je kunt iedere keer weer een nieuw sieraad maken dat helemaal bij jou past. Of je maakt iets voor een ander, bijvoorbeeld voor een zus of een vriendin. Door het helemaal zelf met de hand te maken, creëer je iets unieks, iets wat je niet in de winkels zult zien liggen. Zo weet je zeker dat je iets zult dragen dat niemand anders heeft. Bovendien kun je het helemaal naar je eigen smaak maken of je kunt zelf sieraden maken die helemaal bij de stijl van iemand passen aan wie jij het cadeau wilt geven. Waar zul je dat in een winkel nu vinden, iets dat uniek is en dat tegelijkertijd helemaal bij jouw eigen stijl past? Daar komt nog eens bij dat iets dat je zelf met de hand gemaakt hebt een andere waarde vertegenwoordig. Het heeft voor jouzelf en voor de eventuele ontvanger een zekere emotionele waarde. Ook dat is iets dat zelf sieraden maken voor heeft op exemplaren in de winkel kopen.

Materialen

Als je aan de slag wilt gaan met zelf sieraden maken, dan zul je hiervoor natuurlijk de nodige materialen moeten hebben. Je kunt dan denken aan:

  • bedels
  • kralen
  • parels
  • rijgmateriaal

En dan zijn er nog andere benodigdheden, zoals een tangetje om iets vast te kunnen zetten. Er zijn zoveel manieren waarop je aan de slag kunt gaan met zelf sieraden maken, wat je nodig hebt ligt maar net aan wat voor techniek jij wilt gebruiken en wat jij wilt gaan maken. Denk hier dus eerst eens over na. Weet jij wat je wilt gaan doen en wat je wilt kopen, dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij Sparklin Moon. In hun winkel en hun webwinkel vind je een zeer ruim aanbod aan materialen die je kunt gebruiken voor het zelf maken van een mooi en uniek sieraad. Heb je vragen of wil je ergens iets meer over weten, dan kun je hen ook altijd om tips en ideeën vragen, zij denken graag met jou mee! Wil jij aan de slag gaan met zelf sieraden maken, dan zit je bij Sparklin Moon dus helemaal goed!”