“Wil jij graag kiezen voor je katten trimmen? Dan is dat zeker geen verkeerd idee. Zeker bij langharige katten is het een zeer verstandige beslissing om hiermee eens in de zoveel tijd naar de Trimsalon Brendine in Noordwijk te komen. Hier kunnen de ervaren medewerkers je katten trimmen en hem of haar weer van een prachtige vacht voorzien. Er zijn natuurlijk ook zelf dingen die je op dit gebied kunt doen. Je kunt hierbij denken aan:

  • Borstelen
  • Kammen

Katten zijn beesten die heel erg goed in staat zijn om zichzelf schoon te houden. Waar ze vaak iets meer moeite mee kunnen hebben is het klitvrij houden van hun lange haren. Als je een kat hebt dan heeft hij of zij je vast wel eens verrast met een of meerdere haarballen. Dit is het resultaat van het schoonhouden van de eigen vacht. Wanneer zij dit namelijk doen likken ze de loszittende haren op en die slikken ze vervolgens door. Omdat de maag hier verder niets mee kan komt dat dus op een gegeven moment als een haarbal weer naar boven. Dit is dus eigenlijk een positief teken, want je kat houdt zich dan goed schoon. Wil je het aantal haarballen verminderen? Dan kan het zeker helpen om regelmatig je kat te borstelen en/of te kammen. Wanneer je een kat met lang haar hebt, dan is het helemaal verstandig om hiervoor te kiezen. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat er klitten ontstaan in de lange vacht en dat is niet iets waar de kat op zit te wachten. Dit kan namelijk erg pijnlijk zijn.

Meer weten over je katten trimmen

Wanneer je naar de Trimsalon Brendine in Noordwijk komt, dan gebeurt er natuurlijk meer dan alleen maar het kammen en borstelen van de vacht van je kat. Bij je katten trimmen komen er ook andere dingen kijken. Zo worden de nagels goed in de gaten gehouden, net als de ogen en oren. Ook kan er naar andere dingen gekeken worden, zodat je er zeker van kunt zijn dat je kat in optimale conditie verkeerd. Het is een aanrader om ongeveer 3 keer per jaar naar de trimsalon te komen voor je katten trimmen. Heb je een kat met lang haar? Dan raden we je aan om dit zelfs om de twee maanden te doen. Je katten trimmen is een zeer belangrijke beslissing om te nemen. Je wilt natuurlijk dat je kat gezond is en dat hij of zij er fantastisch uitziet. Dit kun je heel erg makkelijk voor elkaar krijgen door te kiezen voor je katten trimmen.

Maak een afspraak

Heb je nog nooit eerder de keuze voor je katten trimmen gemaakt en ben je eigenlijk wel benieuwd wat er allemaal op dit gebied gaat en kan gebeuren? Dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen op de website van de trimsalon. Hier kun je daar namelijk een hoop informatie over vinden. Heb je ergens aanvullende vragen over of wil je meteen een afspraak maken? Dan raden we je aan om hierover contact op te nemen met een van de medewerkers van de trimsalon. Zij kunnen je hier dan een hoop meer over vertellen. Het is fijn om te weten dat je katten trimmen hier €60 per uur kost. Wil je graag weten hoe lang het katten trimmen precies zal gaan duren? Dan kun je daarover het beste even contact opnemen. Ook voor meer tips en advies zit je hier natuurlijk goed. Daarom raden we je aan om vandaag nog even een kijkje te komen nemen en zo meer hierover te ontdekken.”

Lees meer…