Al jaren staat de man aan de top als het gaat om werkgelegenheid en de hogere banen in diverse bedrijven. Langzamerhand komen daar steeds meer vrouwen bij. Steeds meer vrouwen doorbreken het glazen plafond om ook bij de top te zitten. Directie coach vrouw is daarom ook één van de belangrijkste diensten die ElodievanSytzama.nl biedt. Stap voor stap geeft Elodie jou de houvast die nodig is om het idee van een glazen plafond te kunnen doorbreken. Zij begeleidt jou, maar jij moet het doen.

Mijn ervaring met directie coach vrouw

Langzaam maar wel steeds duidelijker merk ik dat ik steeds meer vrouwen aan de top zie. Ik merkte daardoor onder andere ook dat ik dat zelf ook wel zou willen. Ook ik wilde binnen mijn bedrijf kunnen opklimmen en het glazen plafond doorbreken. Ik werk al meer dan 15 jaar bij hetzelfde bedrijf en directrice worden leek me een hartstikke leuke vervolgstap om mijn carrière een boost te geven. Maar tegelijkertijd riep dat ook vragen op: zou ik dat wel kunnen? Ik ben immers een vrouw… Wat als ik niet tegen een mannelijke collega zou kunnen opboksen. Ik had ook nog eens gedacht dat ik als directrice iedereen ‘moeten kunnen verslaan’ op welk vlak dan ook. Door al mijn twijfels ben ik ontzettend onzeker geworden over mijn eigen kunnen en dat is hartstikke zonde. Op een gegeven moment kwam ik directie coach vrouw tegen. Dat bleek van Elodie van Sytzama te zijn. Ik heb, voor mezelf, de stoute schoenen aangetrokken en aan de bel getrokken. Ik wilde kijken hoe ver ik zou kunnen komen wanneer Elodie mij zou kunnen begeleiden met haar dienst, directie coach vrouw. Al snel kon ik een afspraak met Elodie maken en konden we redelijk snel aan de slag. Na een eerste kennismakingsgesprek bleek namelijk al dat directie coach vrouw mij ontzettend goed zou kunnen liggen waardoor ik weer vertrouwen kreeg in mezelf dat ook ik het glazen plafond zou kunnen doorbreken. Wat een fijn gevoel was dat. Inmiddels ben ik door mijn afspraken heen en ben ik gegroeid in mezelf. Ik weet wat mijn sterke punten zijn, wat mijn wensen zijn en hoe ik mijn wensen zou kunnen bereiken.

De volgende stap in het doorbreken van mijn glazen plafond

Ik heb de volgende stap nog niet genomen, maar met dank aan directie coach vrouw van Elodie ben ik inmiddels druk bezig met alle voorbereidingen om hopelijk alsnog directrice te kunnen worden van het bedrijf waar ik werk. Mijn huidige directeur gaat binnenkort met pensioen, ik heb contact gelegd en uitgelegd waarom ik verwacht een goede directrice zou kunnen worden. Het scheelt dat ik met hem al een goede band heb, waardoor het voor mij wat makkelijker was om de eerste stap te zetten. Echter vind ik de volgende stap toch nog wel spannend. Om directrice te kunnen worden moet je namelijk ook op gesprek bij het vijftallige bestuur. Ik vind het vooral spannend omdat ik de bestuursleden niet ken en daarom ook niet weet wat zij van een vrouw aan de top vinden. Wat ik dus vooral nog even duidelijk wil maken is dat ik zonder Elodie dit allemaal niet had gekund. Directie coach vrouw betekent jezelf kunnen ontwikkelen, jezelf een steuntje in de rug geven en op jezelf kunnen vertrouwen. Mocht jij het vertrouwen nog missen en wel de wens hebben om ook aan de top te staan, kies dan voor jezelf en kies voor een (uitgebreide) sessie directie coach vrouw. Bij Elodie ben je in ieder geval in goede handen.