U kunt een uitkering aanvragen als u geen baan meer hebt. Bent u bijvoorbeeld ontslagen of liep uw contract af? Dan kunt u in principe een uitkering aanvragen bij het UWV. Mocht u er een tijdje hebben gewerkt dan hebt u waarschijnlijk eerst nog recht op de WW. Via de website uitkeringsinfo.nl vindt u alle informatie over de verscheidene uitkeringsvormen zoals de bekende WW maar ook wat er daarna met u gebeurt. Want deze vorm is tijdig en zal na 3 jaar stopgezet worden. Dit kan ook al veel eerder het geval zijn als u veel korter hebt gewerkt. Het is ook afhankelijk van uw verdiende uurloon of u eigenlijk wel een WW mag aanvragen. Er komt in ieder geval heel wat papieren rompslomp bij kijken dus u kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Hebt u zelf ontslag genomen of is de WW verlopen? Dan kunt u bijstand aanvragen. Dat moet u altijd doen als uw salaris onder de bijstandsnorm valt en u het dus met een percentage van dit vervangingsinkomen kunt aanvullen. En uiteraard moet u deze uitkering aanvragen als u geen baan meer hebt. En zo zijn er nog andere vormen zoals

  • de Wajong,
  • WW,
  • en de WIA.

Voor meer informatie raden we het u aan om onze website goed door te lezen en om ook op de site van het UWV te kijken. Daar vindt u onder andere een handige rekenhulp om de hoogte van de uitkering mee te berekenen.

Hier leest u alles over het uitkering aanvragen

Mocht u alles hebben gelezen over het uitkering aanvragen en toch nog met prangende vragen zitten dan kunt u natuurlijk met deze overheidsinstantie contact opnemen. Woont u in een grote stad? Ga dan eens bij een kantoor langs. Is dit helemaal niet het geval of hebt u daar simpelweg geen tijd voor? Bel hen dan even op. Maar voordat u hen belt hopen we dat u gebruik maakt van het speciale telefoonnummer dat u op onze website ziet staan. Dat is namelijk ons nummer en als u dat tijdens kantooruren en tijdens werkdagen belt dan krijgt u een medewerker aan de lijn die u na een kort gesprek direct kan doorverbinden met de juiste afdeling van het UWV. Deze dienst bestaat namelijk uit diverse afdelingen die onderling weinig met elkaar te maken hebben. U moet anders een bandje afluisteren en komt lang in de wacht te staan. Daar hebt u geen zin in! Zeker niet als u een uitkering wilt aanvragen, wilt stopzetten of even snel gegevens wilt opgeven omdat u bijvoorbeeld verhuisd bent. Vanaf nu hebt u deze ergernis dus niet meer want we verbinden u binnen de minuut al door met de afdeling die u wenst te spreken. Zo ziet u maar weer dat het hele proces van het uitkering aanvragen versneld kan worden als u de juiste kanalen kent. Vergeet daarom ook niet om onze site te bookmarken en anderen op deze handige en vrij goedkope dienst te wijzen.

Denkt u vervolgens wel aan uw sollicitatieplicht!

U kunt dus niet te lang wachten met het uitkering aanvragen. Of u nu de WW, de bijstand of een andere vorm wilt aanvragen, het UWV doet hier soms weken zo niet maanden over. Het kan zelfs door een fout worden afgewezen waardoor u het opnieuw moet proberen. Dan zit u lang zonder inkomen ook al krijgt u het bij toekenning met terugwerkende kracht gestort. Vergeet dus niet om tijdig te bellen met deze instantie. We hopen dat we kunnen bijdragen aan het verminderen van uw geldzorgen. Vergeet vervolgens niet om te solliciteren!