Dat kinderen hard groeien dat hoeven we je als ouder waarschijnlijk niet te vertellen en het komt als het goed is ook niet als verrassing. Met veel dingen probeer je daar rekening mee te houden. Schoenen bijvoorbeeld, maar ook met kleding waarvan je hoopt dat het wel een tijdje mee kan. Bepaalde dingen koop je nu eenmaal op de groei. Dat geldt natuurlijk ook voor de kinderfiets. Wanneer je de eerste fiets voor je kind koopt dan doe je dat natuurlijk niet met de intentie dat ze binnen de kortste keren niet meer op de kinderfiets passen. Het is daarom erg verstandig om bij het kopen van een kinderfiets er rekening mee te houden dat je kind nog veel zal groeien en dus moet de fiets ook mee kunnen groeien. Koop dus nooit een kinderfiets waar je kind nog net op kan, dan weet je zeker dat je over een aantal maanden opnieuw zult moeten investeren in een fiets. Het is uiteraard ook niet verstandig om de fiets te groot te kopen, want je kind moet er natuurlijk wel veilig op leren fietsen. Vind je het moeilijk om te bepalen wat voor kinderfiets je moet kopen? Kijk dan eens op de website van de winkel Cars4Kids. Zij weten precies wat je zoekt op het gebied van kinderfietsen. Niet alleen wanneer je welke kinderfiets moet kopen, maar ook verkopen zij de fietsen van een goede kwaliteit. Dit is natuurlijk wel nodig, want je kind moet er veilig op kunnen fietsen. Bij deze webshop koop je vanwege

  • de uitstekende service
  • het ruime assortiment
  • de snelle levering
  • de grote showroom

Door hun uiteenlopende aanbod weet je zeker dat je in deze webshop altijd vindt wat je zoekt. Het is tenslotte best een uitdaging om een goede kinderfiets te vinden, die aan alle eisen voldoet. Niet alleen moet je kind de fiets leuk vinden, maar het moet natuurlijk ook veilig zijn en de goede maat. Je wilt tenslotte wel dat je kind er een tijd mee vooruit kan. Bij Cars4Kids kopen ze daarnaast veel meer dan alleen kinderfietsen. Je kunt er bijvoorbeeld ook terecht voor loopfietsen. Dit is een ideale opstap naar de eerste kinderfiets wanneer je kind wat jonger is. Hij of zij leert dan meteen hoe om te gaan met een fiets. Hierdoor ontwikkelen ze meteen de juiste balans die ze nodig hebben voor het fietsen en ook hun motoriek wordt hiermee flink ontwikkeld. De stap naar de eerste echte kinderfiets is dan veel kleiner, dus dat maakt het een stuk minder spannend. Ook hoeven de meeste kinderen dan ook veel minder lang met zijwieltjes rond te fietsen.

Je kind zijn eerste kinderfiets geven

Het is natuurlijk een spannend moment waarop je kind zijn eerste kinderfiets krijgt. Zeker als hij of zij een oudere broer of zus heeft is het bijzonder om eindelijk ook je eigen kinderfiets te hebben en dan samen met je broer of zus op pad te kunnen gaan. Vaak leren deze kinderen ook veel sneller fietsen, omdat ze hebben kunnen afkijken bij hun grotere broer of zus. Dit levert je als ouder dus weer veel voordelen op. Ook kan je oudste kind je jongste kind makkelijker uitleggen hoe het fietsen nu precies in elkaar steekt. Als volwassene is het soms moeilijk om uit te leggen, omdat je het al zo lang doet en er eigenlijk niet meer bij stil staat hoe je het precies doet. Voor een kind is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Maar ook wanneer je kind geen voorbeeld van een ouder kind heeft, zal het binnen de kortste keren leren fietsen. Zeker in een fietsland als Nederland moet dat geen enkel probleem zijn. Tenslotte zijn er uiteenlopende mogelijkheden waarin je kunt fietsen. Van en naar school bijvoorbeeld of even snel met mama mee om een boodschap te halen. In Nederland kunnen we zoveel dingen op de fiets doen dat het bijna onmogelijk is om niet snel te leren fietsen. Daarom zal je kind daar in de meeste gevallen ook geen enkel probleem mee hebben. Op school wordt er vaak ook nog aandacht aan besteed, waardoor je zeker weet dat je kind echt goed zal leren fietsen.

Ook op de kinderfiets houd je je aan de verkeersregels

Niet alle ouders staan er bij stil om een aantal verkeersregels door te nemen met hun kinderen wanneer zij voor het eerst alleen op pad gaan met hun kinderfiets. Kinderen zijn erg vindingrijk, maar wanneer je ze niet vertelt hoe de rest van het verkeer op ze kan reageren, dan kan dit verkeerd uitpakken. Vertel je kind in ieder geval de basisregels van het fietsen. Wanneer hij of zij dan met de kinderfiets op pad gaan, dan weet je in ieder geval zeker dat hij of zij goed weet waar er op gelet moet worden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kind moet weten dat het verkeer van rechts voorrang heeft. Al is het alleen al zodat je kind weet hoe de rest van verkeer werkt. Dit zal een hoop gevaarlijke situaties op de kinderfiets voorkomen. Je kind moet natuurlijk wel veilig met de kinderfiets op pad kunnen gaan en daar hoort natuurlijk bij dat zij ook goed letten op de rest van het verkeer. Leer ze dit dus allemaal goed bij en je hoeft veel minder bang te zijn dat er een ongeluk gebeurd. Je kunt beter voorkomen dan genezen, nietwaar?