De meeste mensen weten niet dat zij een speciale vergunning moeten aanvragen als zij van plan zijn naar de Verenigde Staten te reizen. Die vergunning of de instantie die deze vergunningen uitgeeft, wordt aangeduid met ESTA. Ook kinderen dienen bij aankomst in de Verenigde Staten te beschikken over een ESTA. Vergeten om een ESTA aan te vragen voor uw kind? Dat kan alsnog door de persoonlijke gegevens van uw kind of kinderen aan te leveren bij dé online portal voor het aanvragen van een ESTA. Via esta-aanvragen.com kunt u gemakkelijk en snel de ESTA aanvragen doen. Kind of meerdere kinderen zijn dan snel aangemeld. Een ESTA aanvragen (kind en ouder), doet u dus gemakkelijk online. U moet wel weten dat het aanmelden van meerdere kinderen niet in één keer kan. Wel kunt u via bovengenoemde website alle gegevens van uw kinderen en alle andere gezinsleden op dezelfde plek uploaden en in één keer afrekenen. Er zijn namelijk ook kosten verbonden aan een ESTA aanvragen, voor kind en volwassene. Een ESTA aanvragen met spoed kan ook. Hiervoor kunt u de website raadplegen. Er is ook informatie te vinden over de ESTA op de website van de Amerikaanse en Nederlandse overheid. Hier kunt u dus ook contact mee opnemen als u vragen hebt. Het is aan te raden voor een eerste bezoek aan de Verenigde Staten, uzelf in te lezen in de werkwijze. Een ESTA aanvragen voor kind en ouder is niet moeilijk, maar het is wel prettig te weten waarom dit noodzakelijk is. Zo kunt u beter uit de voeten met deze maatregel.

ESTA aanvragen: kind en gezin

Niet alleen een ESTA aanvragen voor uw kind is mogelijk, ook voor het hele gezin. U betaalt dan een bedrag per gezinslid. Dit geldt dus ook voor volwassenen. Het is niet mogelijk uw kind mee te nemen naar de Verenigde Staten als u voor uzelf een ESTA heeft geregeld. De Amerikaanse overheid accepteert dit niet. U moet dus voor elk kind apart een ESTA aanvragen. Kind of kinderen kunnen daarna zorgeloos mee op het vliegtuig richting de Verenigde Staten. Via esta-aanvragen.com kunt u eenvoudig een ESTA aanvragen voor uw kind of voor de rest van uw gezin. De ESTA blijft bovendien enkele maanden geldig. Als u binnen deze tijd opnieuw afreist naar de Verenigde Staten hoeft u niet opnieuw een ESTA aan te vragen.

Andere voorbereidingen treffen

Er zijn meer dingen waar u aan moet denken als u een reis naar de Verenigde Staten voorbereidt 

  • Wat u wel en niet mee mag nemen in uw bagage
  • Douane doorlopen bij aankomst
  • De mogelijkheid tot een interview bij aankomst 

De Amerikaanse overheid stelt inreizende personen regelmatig vragen over wat zij komen doen in de Verenigde Staten. Zo hoopt de overheid de kans op misdaden en terrorisme te verkleinen. Het vergeten van het doen van uw ESTA aanvragen voor uw kind is geen misdaad, maar bemoeilijkt het reizen naar de VS wel behoorlijk. Daarom doet u er goed aan hier aan te denken voor vertrek. Daarnaast kunt u geen vloeistoffen meenemen in uw handbagage. Voor vragen hierover kunt u de website van de reisorganisatie raadplegen waarmee u reist, of op het internet zoeken naar de regels hiervoor. In feite is alles online te vinden. U moet alleen weten wat u wel en niet moet doen, en dan staat het u vrij naar de VS te reizen. Een ESTA aanvragen voor een kind hoort hier zeker bij. En vergeet daarbij uzelf ook niet. Elke persoon die de VS in wil moet over dit document beschikken.

Lees meer…