Alles gaat via internet tegenwoordig. Informatie doorgeven aan de gemeente, bankzaken regelen, berichten sturen en ontvangen, je sociaal leven bijhouden, etc. Winkelen hoort hier natuurlijk ook bij. Ben je van plan een seksshop te bezoeken (je weet nooit), dan maak je meer kans iets betaalbaars te vinden dat je graag wil hebben bij een online seksshop. Een seksshop is een goed voorbeeld, omdat er überhaupt vrij weinig van dit soort winkels bestaan in Nederland. Vergeleken bij zaken waar je een sjaal kan kopen, bijvoorbeeld, is een zaak waar je een dildo kan kopen behoorlijk veel zeldzamer. De kans dat je slaagt in een fysieke winkel is daarom nog een stuk kleiner dan wanneer je een sjaal zou willen kopen. In online seksshops is de hoeveelheid voorradige artikelen en de variëteit van deze artikelen vaak aanzienlijk groter. Een seksshop op internet is daarbij een bijzonder discreet fenomeen. Je kunt zoveel obscene dingen kopen als je wilt en niemand die je met een schuin oog aankijkt. Het enige nadeel is eigenlijk dat je in een seksshop (ook online) veelal artikelen koopt die een fysieke toepassing hebben. Het dan ook prettig om vóór de aankoop alvast een inschatting te kunnen maken van het formaat en gebruiksgemak van een artikel. Via plaatjes en tekst op een internetpagina is dat toch net iets ingewikkelder om te doen dan wanneer je in een winkel staat en het product uit het schap kunt pakken. Dit geldt ook voor kleding, natuurlijk. Hierbij is het echter altijd een optie om online gekochte kledingstukken thuis te passen en terug te sturen als ze toch niet zijn wat je ervan verwachtte. Met seksspeeltjes is dat misschien iets ingewikkelder. Je weet immers pas of ze bevallen wanneer je ze hebt uitgeprobeerd en op seksspeeltjes blijven normaal gesproken heel wat meer lichaamssappen achter dan op kleding, wanneer je ze gebruikt hebt. Deze terugsturen is dan ook niet heel hygiënisch. Een gebruikt artikel terugsturen naar de seksshop waar je het gekocht hebt is dus ook niet mogelijk (tenzij het gaat om kleding en lingerie).

Wat koop je bij een seksshop?

Wat is er bij een seksshop eigenlijk allemaal verkrijgbaar? Mogelijk heeft het merendeel van de lezers nog nooit in een daadwerkelijke seksshop gestaan en is men een beetje terughoudend om het eens te proberen. Wees niet bevreesd! Nieuwsgierigheid naar seksuele zaken is door en door menselijk. Wie een seksshop bezoekt (online of fysiek) zal daar de volgende artikelen kunnen aantreffen:

  • lingerie
  • condooms
  • spelletjes voor in de slaapkamer
  • glijmiddel
  • massageolie
  • boeken met tips over seks
  • vibrators en dildo’s

De avonturier op seksueel gebied zal zijn ogen kunnen uitkijken in het assortiment van de gemiddelde seksshop. Van lief en schattig tot ruig en kinky: de meest voorkomende seksuele interesses kunnen in een seksshop worden bevredigd. De winkelmedewerkers zijn er om vragen te beantwoorden. Seks bedrijven is iets heel fysieks en kan onprettig of zelfs gevaarlijk worden wanneer er iets fout gaat. Laat je dus altijd goed informeren en weet waar je aan begint. Het is namelijk van het grootste belang dat men zich prettig voelt bij het seksuele experiment, dat men het uit eigen vrije wil doet en dat men rekening houdt met de wensen van de partner. In online seksshops is de winkelmedewerker vervangen door een aantal informatieve pagina’s, waarop precies te lezen valt wat de klant moet weten over de aangeboden artikelen en de wijze waarop deze gebruikt dienen te worden.

Spice it up!

Het is zover: je hebt je partner zover gekregen om samen naar een seksshop te gaan of er online eentje te bezoeken. Waar ben je naar op zoek? Wat zijn de dingen waar je op let? En hoeveel geld wil je aan dergelijke zaken besteden? Dit zijn belangrijke dingen om samen te bespreken. Stel, je hebt een budget vastgesteld en jullie hebben besloten dat jullie iets willen hebben dat voor de één visueel goed werkt en voor de ander prettig aanvoelt. Dan kun je denken in de richting van lingerie: er valt genoeg te kijken en de drager voelt zich er sexy in. Vrijwel elke seksshop verkoopt weinig tot niets verhullende lingerie. Deze aankoop moet dus geen probleem zijn. Misschien zijn jullie echter al wat verder in de richting van kinky slaapkamerexperimenten. Jullie willen een grotere investering doen, die jullie helpt interessante standjes te ontdekken. Een seksschommel positioneert de ontvanger in een ingewikkeld touwennetwerk, waardoor diegene een eindje boven de grond komt te hangen. Degene die penetreert kan dat staand doen en heeft de volledige controle over de schommel. Het is net een paar stappen verder dan handboeien, zullen we maar zeggen. Voor wie hier nog nooit van heeft gehoord: ook dit artikel wordt door de gemiddelde seksshop wel aangeboden. Een populair hulpmiddel is ook de voorbinddildo. Elke seksshop heeft dit artikel op voorraad. De voorbinddildo stelt degene zonder penis in staat toch te penetreren. In lesbische relaties is dit artikel al vaak goed van pas gekomen, maar ook in heteroseksuele partnerschappen wordt hier steeds vaker mee geëxperimenteerd. Je in kunnen leven in de seksuele rol van je partner (penetrerend of ontvangend) kan jullie als stel dichter bij elkaar brengen. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden om je seksleven een extra boost te geven. Voor het ene stel kan dat al door hele simpele ingrepen te doen, het andere stel heeft iets intensere toevoegingen nodig. Beslis samen goed waar je aan toe bent en wat je spannend of interessant lijkt om te doen.