Wil jij jouw bolide graag een mooi uiterlijk geven? Dan moet je zeker eens plastidip overwegen! We kennen het dilemma allemaal wel, je hebt een nieuwe auto nodig, maar je kunt maar niet vinden wat je zoekt. Natuurlijk zoek je op grootte, op een bepaald soort motor of specifieke technische zaken. Maar het oog wil ook wat en het lukt niet altijd om een model te vinden dat zowel wat betreft technische aspecten als het uiterlijk aan jouw eisen voldoet. Is het vooral de kleur die jou niet bevalt, dan kun je heel goed van plastidip gebruik maken. Deze coating van rubber is heel eenvoudig aan te brengen en kun je ook desgewenst weer heel eenvoudig verwijderen. Als jij jouw wagen uiteindelijk weer door wilt verkopen, kan dit goed van pas komen. Dit is natuurlijk vooral het punt als jij gekozen hebt voor een niet alledaags uiterlijk, bijvoorbeeld een heel opvallende kleur of zelfs een combinatie van diverse kleuren in een mooi patroon. Niet iedereen wil een dergelijk opvallende bolide hebben en het feit dat de plastidip te verwijderen is komt dan goed van pas. Dit stelt jou op een eenvoudige manier in staat om ervoor te zorgen dat deze er weer zo uitziet als toen jij hem kocht en dat kan de verkoop weer gemakkelijker maken.

Plastidip biedt diverse voordelen

Het mag duidelijk zijn dat als je een nieuw uiterlijk aan je wagen wilt geven, dat het gebruik van plastidip dan een goede keus is en voor velen is dit ook de belangrijkste reden om juist deze rubberen coating aan te brengen. Maar er kunnen meer redenen genoemd worden waarom je juist hiervoor zou kiezen. Een belangrijk punt is het feit dat het zorgt voor bescherming van je lak. Het vormt een beschermende laag die niet barst en die flexibel is. Ook biedt deze laag bescherming tegen chemicaliën en weersinvloeden. Het gebruik van plastidip zorgt er daardoor dus voor dat de originele laklaag niets te vrezen heeft van bijvoorbeeld strooizout, vogelpoep of langdurig buiten staan. Als je geen eigen garage bij huis hebt, dan is dit dus een goede oplossing om voor een lange levensduur van de lak te zorgen. Een ander pluspunt dat zeker genoemd moet worden is de isolerende werking die plastidip heeft. Hierdoor krijg je een aangenamer klimaat in de wagen en hoeft jouw climate control minder hard te werken.

Doe je het zelf of laat je het doen?

We hebben hierboven verschillende redenen genoemd waarom je voor plastidip zou kunnen kiezen en we zetten ze hier graag nog even voor je op een rijtje:

  • biedt bescherming tegen weersinvloeden en chemicaliën
  • het voorkomt het ontstaan van krasjes en barstjes in de lak door de grote flexibiliteit van het rubber
  • de vele kleuren bieden jou de mogelijkheid tot het kiezen van een bij jou passend uiterlijk
  • het geeft isolatie
  • je kunt het eenvoudig aanbrengen en weer verwijderen

Als jij dus ook bent uitgekeken op het uiterlijk van jouw wagen of je wilt de originele laklaag gewoon goed beschermen, dan is het dus heel goed om deze rubbercoating te gaan gebruiken. Hoe doe je dit nu? Je kunt het zelf doen, maar je kunt het ook door iemand laten doen. Heb jij weinig ruimte bij huis om hiermee aan de slag te gaan of heb je hier de tijd niet voor? Dan kun je de plastidip door een professional aan laten brengen. Maar je kunt het ook prima zelf doen, het is namelijk een eenvoudig product om mee te werken. Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, bij Paintdipcenter ben je altijd aan het juiste adres, zij bieden alles op het gebied van plastidip.