Het is het streven van onze regering dat wij allemaal zo lang mogelijk in ons eigen huis blijven wonen en het is natuurlijk ook wel prettig om in uw eigen vertrouwde omgeving te blijven. Maar soms hebt u toch wat meer hulp nodig en kunt u niet alles meer zelf doen. Als u in de buurt van Weerselo woont, dan kunt u er voor kiezen om te verhuizen naar woonzorgcentrum Sint Jozef. Dit centrum is nog maar een paar jaar geleden gebouwd en voldoet daardoor aan alle eisen die bewoners tegenwoordig aan hun woning stellen. Alle woningen binnen Sint Jozef zijn ruim opgezet en dat is natuurlijk wel zo prettig. Zo hebt u de ruimte, hebt u voldoende plek voor al uw spulletjes en kunt u zich vrij door de woning bewegen. U kunt het echt naar uw eigen smaak inrichten en zo voelt het sneller als uw thuis. Alle appartementen binnen het centrum van Sint Jozef beschikken bovendien over een balkon. Dit geeft u de mogelijkheid om lekker buiten te kunnen zitten, zonder dat u hier heel ver voor hoeft te lopen, u hoeft er alleen de balkondeur in de woonkamer voor open te zetten. Het is natuurlijk heel goed om regelmatig een frisse neus te halen en met een eigen balkon gaat dat heel gemakkelijk. Een ander groot voordeel van de woningen van Sint Jozef is dat ze allemaal over een keuken beschikken. Zelf kunnen koken, zolang als u hier nog toe in staat bent, is natuurlijk heel erg fijn. De meeste mensen eten immers het liefste het eten dat zij zelf klaar gemaakt hebben. Zo kunt u zo lang mogelijk zelf bepalen wat u eet en wanneer u eet. Deze keuze te hebben, is niet alleen prettig, maar blijkt ook goed te zijn voor de gezondheid. Naast een woonkamer, balkon en keuken beschikt ieder appartement van Sint Jozef uiteraard ook over een slaapkamer en badkamer. De badkamer is zowel vanuit de slaapkamer, als vanuit de gang bereikbaar. Zo kunt u ook ’s nachts gemakkelijk naar het toilet gaan, zonder dat u hier eerst een heel stuk voor hoeft te lopen. Dat is natuurlijk wel handig als u niet zo goed ter been meer bent. Het spreekt vanzelf dat alle woningen in het woonzorgcentrum van Sint Jozef bovendien volkomen rolstoelvriendelijk zijn. Zo kunt u er dus ook blijven wonen als u op een gegeven moment afhankelijk wordt van een rolstoel.

Sint Jozef ligt in mooie omgeving

De woningen van Sint Jozef zijn gelegen in een zeer mooie omgeving. De omgeving is ruim en groen, wat een rustgevend effect heeft en u het idee geeft dat u zeer landelijk woont. Niets is echter minder waar, het centrum van Weerselo ligt letterlijk op een steenworp afstand. Het marktplein en het gemeentehuis liggen namelijk recht tegenover de woningen van Sint Jozef, waardoor u allerlei faciliteiten binnen handbereik hebt. Ook kunt u hierdoor gemakkelijk genieten van alle dorpse activiteiten die er georganiseerd worden. Er is altijd voldoende te beleven, wat betekent dat u nooit tegen uw zin thuis hoeft te zitten en u hoeft te vervelen. Bovendien zijn er niet alleen veel activiteiten dichtbij in de dorpskern te beleven, ook in het centrum van Sint Jozef is er altijd veel te doen. Het woonzorgcentrum vervult namelijk een speciale sociale functie voor Weerselo en de omliggende dorpen. Zo is het restaurant van Sint Jozef open voor iedereen, iedere belangstellende kan er tegen zeer aantrekkelijke prijzen een heerlijke maaltijd krijgen. Zo is er altijd voldoende te beleven in het centrum en hebt u dus de mogelijkheid om met andere bewoners van de dorpen op een gemoedelijke manier een praatje te maken onder het eten.

Veel voordelen

Het biedt dus zeker zeer veel voordelen om ervoor te kiezen in Sint Jozef te gaan wonen:

  • de woningen zijn ruim, u hebt voldoende ruimte voor uw eigen spulletjes
  • ieder appartement heeft een eigen balkon, zodat u gemakkelijk een frisse neus kunt halen
  • toilet is vanaf de gang en vanaf de slaapkamer bereikbaar
  • u hebt de beschikking over een eigen keuken, maar kunt er ook voor kiezen om gezellig in het restaurant te eten
  • alle appartementen zijn rolstoelvriendelijk
  • het woonzorgcentrum Sint Jozef ligt midden in het dorp, waardoor activiteiten en faciliteiten altijd dicht in de buurt zijn
  • rondom het centrum bevindt zich veel groen, wat zorgt voor een rustige en landelijke sfeer

Dit zijn natuurlijk allemaal al zeer goede redenen om ervoor te kiezen om in Sint Jozef te gaan wonen. Maar zij hebben nog een groot pluspunt en dat is de mogelijkheid tot het inkopen van extra zorg. Zij bieden ook zorgmogelijkheden die niet binnen de AWBZ vallen. Dit geeft u extra service en kwaliteit van leven, maar deze moet u wel zelf betalen. Uiteraard bent u nooit verplicht om dergelijke diensten af te nemen en doet u dit wel, dan kunt u er zeker van zijn dat u hiervoor nooit meer betaalt dan nodig is. Bij zorgcentrum Sint Jozef streven ze er namelijk naar om zoveel mogelijk zorg te bieden tegen een zo voordelig mogelijke prijs. Op deze aanvullende zorgdiensten wordt geen winst gemaakt, waardoor het voor iedereen zeer goed te betalen is. Aangezien de cliëntenraad altijd wordt geraadpleegd voor het afstemmen van deze kosten, liggen deze nooit te hoog. Ook met het oog op de zorg die u nu en eventueel in de toekomst nodig hebt, is Sint Jozef een goede keus.